Katakombe Petrovaradinske tvrđave

Zaputite se u avanturu podzemnim vojnim galerijala Petrovaradinske tvrđave!

Katakombe Petrovaradinske tvrdjave
Nasmejana devojka sa svecom u tunelu Petrovaradinske tvrdjave

Katakombe

Na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Podgrađu i po perifernom delu, od 1957. godine je postavljeno više umetničkih skulptura koje nisu u neposrednoj vezi sa njenom istorijom. Najvišim površinskim delom Tvrđave, Kavalirom, dominira bronzana skulptura Dva jelena noovosadskog vajara Jovana Soldatovića (iz 1974. godine). Ranjenik, rad beogradskog umetnika Aleksandra Zarina, na Bastionu cara Josifa I, postavljen je 1957. Godine. Neposredno iznad Rezervnog ratnog bunara stoji kamena stilizacija muške i ženske figure u zagrljaju. I to je delo Jovana Soldatovića iz 1974. godine. Poprsje narodnog heroja Janka Čmelika (1905-1942.g.) postavljeno je na Trandžamentu, u kasarni koja nosi njegovo ime. Uradio ga je vojnik Momčilo Golub, Splićanin, 1977. godine. Kamena skulptura Dvoje, rad beogradske vajarke Olge Jančić iz 1984. godine postavljena je na Bastionu cara Josifa I.
Ispred Leopoldove barutane, gde je bio njegov atelje, postavljena je 1995. godine bista pesnika Miroslava Antića (1932-1986), rad Jovana Soldatovića.

„Dva jelena“

Katakombe Petrovaradinske tvrđave pre svima  poznatih atrakcija – čuveni sat na Petrovaradinskoj tvrđavi, odakle puca pogled na Novi Sad, – niz slikarskih ateljea-galerija sa šetalištem ispred njih, – Soldatovićeva dela: kamena skulputa muškarca i žene u zagrljaju iznad rezervnog ratnog bunara, bronzana skulptura „Dva jelena“ koja dominira najvišim površinskim delom tvršave, kao i bista Mike Antića ispred Leopoldova barutane, gde je bio njegov atelje, kao i druge znamenitosti. Znate li, međutim, koliko se tajni skriva samo jedan nivo ispod gornje površine, a ima ukupno ih tri u ovom starom utvrđenju, izgrađenom na steni površine oko 122 hektara. Po toj steni je gradić Petrovaradin i dobio ime, jer, reč petros na grčkom znači – stena, kamen.

Katakombe

Katakombe su 300 godina unazad tu

Dok većina posetilaca uživa u šetnji pod vedrim nebom, sa našim stručnim vodičima možete se zaputiti i u avanturu podzemnim galerijama

Kao vojno remek-delo Petrovaradinska tvrđava je neiscrpni izvor za još mnoga istraživanja i koliko god puta sišli ispod zemlje, uvek ćete biti fascinirani njenom unutrašnjom, kompleksnom, strukturom. Ugodite sebi i upustite se u jedinstvenu avanturu koja će vas odvesti putevima prošlosti i na trenutak vratiti 300 godina unazad

U novije vreme u tamnim dubokim hodnicima, uz tv prenos boravila je i grupa istraživača paranormalnih pojava, sa svojim aparatima za merenje elektromagnetnih i drugih zračenja, potom različiti psihotronski istraživači, arheolozi, geolozi, istoričari… Hodnike je grupa entuzijasta očistila, iznevši na desetine tona otpada, tako da su oni čisti i bezbedni.

A posle katakombi

Posle ovakve, mistične i uzbudljive ekspedicije kroz hodnike u velikoj steni na okuci Dunava, dobro dođe osveženje, a po završetku ture upravo vas to čeka u nekom od poznatih “nadzemih lokala”.  

Katakombe
Katakombe

Ovim prostorima su prošli mnogobrojni narodi i osvajači, i ostavili iza sebe poznate ili ne toliko poznate tragove.


 Postoje za sada samo nepotkrepljene priče o tajnom blagu sakrivenom duboko u utrobi Petrovaradinske tvrđave, legende o tunelima koji je povezuju sa Vrdničkom kulom i Sremskim Karlovcima, misterije o zabranjenim spisima i tajnim društvima koja i danas motre na blaga iz davnina.
 
Učesnici u ovoj igri razotkrivaju zadatu misteriju korak po korak, a pri tome terenskim vozilima obilaze lokacije na Fruškoj gori, traže tragove i prikupljaju informacije, istražuju Petrovaradinsku tvrđavu, rešavaju zagonetke i sklapaju mapu koja vodi ka blagu, a sve dok degustiraju lokalnu hranu i piće. 

Galerija

Karakteristike programa

Prostor

Na otvorenom.

Vreme

Danju i noću.

Trajanje

Od 2 do 4 sata.

Učesnika

Do 100.

Često ste nas pitali

Izdvojili smo odgovore na česta pitanja, ukoliko i dalje imate bilo kakvu nedoumicu molimo vas da nas kontaktirate

 

 Pojedinačni programi aktivnosti mogu da traju od 1 do 6 sati, dok se više aktivnosti može uklapati u višednevne programe u radnim blokovima po dogovoru.

Može se kombinovati više aktivnosti, spram vremena koje ste izdvojili za celokupan događaj i drugih aktivnoti koje planirate taj dan.

Zašto odabrati nas

Odgovor je – jednostavno zato što vam nudimo avanture epskih razmera!

 

Naš zadatak je da za vas profesionalno organizujemo doživljaj kakav ste poželeli, bilo da se radi o korporativnom, ili privatnom skupu, o manjoj, ili većoj grupi, porodici ili o pojedincu koji želi da neko vreme bude sam sa sobom kroz bavljenje onim što voli, ili što mu prija i potrebno mu je kako bi se opustio, i napunio baterije za “redovnu” svakodnevicu.
Vaše je kako rekosmo samo da odaberete neku od dostupnih aktivnosti i programa, ili da nam saopštite vaše želje i potrebe, a sve ostalo na temu organizacije do svih detalja, prepustite nama. U našoj redovnoj ponudi možete naći širok raspon usluga, aktivnosti i programa koji obuhvataju sve logističke aspekte produkcije i realizacije raznovrsnih događaja. 

Ono što nam omogućava da vaše ideje pretvorimo u stvarnost, to je mreža partnera i saradnika koju pažljivo gradimo godinama unazad. Kontaktirajte nas i saznajte zašto je agencija Epic Adventure pravi izbor za organizaciju vaših tim bilding, korporativnih i stručnih skupova, kao i privatnih događaja.

 

Zatražite dodatne informacije

Ako imate neko pitanje ili nedoumicu, slobodno zatražite personalizovan upit i naši vredni avanturisti će gledati da Vas kontaktiraju u najkraćem mogućem roku.

Mobile phone mockup